Πρωτοβουλία Καταγραφής Μεταναστών

Πέτρος Μπιτάρ προέδρος του “WOPAJ” ΟΧΙ στα παραβατικά στοιχεία που μπορεί να είναι επικίνδυνα για την ασφάλεια της χώρας

Πρωτοβουλία Καταγραφής Μεταναστών

20/05/2021

Ο Διεθνής Οργανισμός για την Ειρήνη και τη Δικαιοσύνη “WOPAJ “ανακοινώνει την πρωτοβουλία του για την καταγραφή όλων των μεταναστών που έφτασαν σε Ελληνικό έδαφος, οι οποίοι επιθυμούν να καταγραφούν για πρώτη φορά, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση ασύλου, η οποία γίνεται με εντολή του υπουργείου αποκλειστικά και μόνο μέσω του «Skype», που δεν ανταποκρίνεται σχεδόν ποτέ.

Σκοπός της πρωτοβουλίας, ασφαλώς δεν είναι να υποκατασταθεί το κράτος και οι υπηρεσίες του, αλλά η υποβοήθηση του έργου του στην καταγραφή μεταναστών.

Ο Επίτιμος Πρόεδρος του Οργανισμού, κ. Αναστάσιος Μαρίνος, Αντιδήμαρχος του Δήμου Ζακύνθου, ενεργώντας στο πνεύμα της βασικής αρχής του οργανισμού, δήλωσε:

Κοιτάμε ότι κοιτάνε …. Αλλά θα βοηθήσουμε να δουν ότι ΑΓΝΟΟΥΝ

Ο Οργανισμός με εντολή του προέδρου του  κυρίου Πέτρου Μπιτάρ θα παραδώσει τα αρχεία καταγραφής μεταναστών στον Υπουργό Μετανάστευσης και  Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη, και στη συνέχεια, εάν είναι απαραίτητο, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Σκοπός του Οργανισμού ως προς τις συγκεκριμένες ενέργειές του, είναι η υποβοήθηση της διατήρησης της ασφάλειας και της ακεραιότητας του κράτους αφενός, καθόσον είναι γνωστό ότι ανάμεσα στους μετανάστες υπάρχουν παραβατικά στοιχεία που εκμεταλλεύονται την δυστυχία τους και αναμειγνύονται ανάμεσά τους για να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς τους που μπορεί να είναι επικίνδυνοι ακόμη και για την ασφάλεια της χώρας, αλλά και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μεταναστών, όπως τεκμηριώνονται  από τις συνθήκες των Ηνωμένων Εθνών.